Geef jij liefde precies zoals je geld uitgeeft met een gat in je hand?

Wat een geluk dat de liefde in zo veel meer te vinden is dan alleen in de liefdesrelatie!

Op deze dag van de liefde waarop je natuurlijk jouw grootste liefdesverklaring aan je partner brengt, zijn er nog vele andere dierbaren aan wie je de liefde verklaren kan.

En waarom je dat zou doen? Ik zal je er een heel goede reden voor geven: om overvloed in jouw leven te creëren.

En als ik het heb over overvloed dan bedoel ik een overvloed aan energie, geld, liefde en tijd.

Heb jij te weinig energie, te weinig geld, een te kort aan liefde en te weinig tijd? Dan ben je afgestemd op een leven in armoede en zal je ervaren dat het hard werken is om je hoofd boven water te houden.

We kennen allemaal het begrip ‘tekort’ maar er zijn slechts weinig mensen die weten hoe je overvloed creëert.

Om te beginnen moet je weten dat overvloed bestaat uit 3 elementen: ontvangen, er ‘mee zijn’ en doorgeven.

En die elementen moeten stromen. Blokkeer je die energiestroom dan ervaar je tekort. Precies zoals elektriciteit moet stromen om licht te hebben.

Kan jij liefde ontvangen?
Kan jij écht genieten van liefde?
Geef jij liefde met liefde door?

Ervaar je een tekort aan energie, geld, liefde of tijd in je leven, start dan met het uiten van jouw dankbaarheid aan de mensen die je lief zijn.

Verklaar de liefde en ervaar meer overvloed.

En daarvoor hoef je dus geen partner te hebben.

De liefde stroomt op vele manieren maar vooral stroomt er liefde in je leven wanneer jij begrijpt dat liefde doorgeven een daad van liefde moet zijn. Sta bewust stil wie je liefde geeft en waarom.

Zomaar onbewust jouw liefde geven is hetzelfde als geld over de balk gooien. Je verspilt jouw liefde, je geeft dan veel te veel achteloos weg. Op die manier ga je roekeloos om met jouw energie van liefde en dat is geen daad van liefde voor jezelf en betekenisloos voor anderen.

Liefde geven vraagt dus dat je bewuste keuzes maakt. Geef je jouw liefde écht uit liefde voor jezelf en voor de ander? Of geef je liefde precies zoals je geld uitgeeft met een gat in je hand?

Wanneer je boos en gefrustreerd bent door gebeurtenissen in contact met andere mensen in het leven, zal je moeite hebben met het doorgeven van liefde.

Want met doorgeven van liefde, geef je ook jezelf bloot. Wanneer jij zonder voorbehoud met open hart geeft, geef je een stukje van jezelf aan de ander. Heb je dat achteloos en met weinig bewustzijn gedaan dan zal je in de loop der tijd kwetsuren oplopen.

Het is een logische reactie om jezelf af te sluiten en jouw liefde niet langer meer door te geven.

Besef dat het doorgeven van liefde, juist als je gekwetst bent, precies is wat je doen moet. Niet langer meer doorgeven van liefde betekent dat je de stroom van overvloed blokkeert. Als gevolg zal je een steeds groter te kort ervaren in je leven aan liefde, maar ook aan energie, geld en tijd.

Door liefde door te geven stel jij je hart weer open. Je kom niet alleen in contact met het zachte en liefdevolle deel van jezelf maar ook met dat van de ander.

Met het doorgeven van liefde breng je de stroom van overvloed op gang. Zo krijg je ook weer meer energie, geld en tijd.

Sta wel eerst extra stil bij de vraag wat je wilt geven, aan wie je het geeft en waarom. Vanaf nu verspil jij jouw liefde niet meer maar ga je er bewust mee om.

Aan wie verklaar jij vandaag de liefde en waarom?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *