Annelies Jordaens

Annelies Jordaens
Groepspraktijk A
Lichaamsgerichte therapeut
Yoga teacher

Annelies over de Ondernemersopleiding

Wat was je grootste uitdaging voor je besloot in te schrijven voor de Ondernemersopleiding?
Een overzicht te behouden van heel het ondernemerschap, welke stappen moest ik gaan volgen, financieel het hoofd boven water houden.

Wat hield je tegen om de Ondernemersopleiding te volgen? Wat speelde er vooraf door je hoofd om het niet te doen?
Voorafgaand maakte ik me best wel wat zorgen om de investering. Uiteindelijk gaat het niet om 50 euro en om eerlijk te zijn stond dat geld ook niet op mijn bankrekening. Verder was de timing voor mij belangrijk. Tijdens het jaar volg ik nog een andere opleiding (yoga teacher) die ook veel energie en passie vraagt dus de zomer was voor mij ideaal.

Waarom besloot je om het toch te doen?
Omdat ik het echt nodig had, ik voelde dat ik meer kennis nodig had rond het ondernemen en misschien ook gewoon wel ergens de bevestiging dat ik dit ga kunnen. En zoals gezegd: voor mij was het ideaal dat de opleiding in de zomer doorging.

Wat is de toegevoegde waarde van het volgen van de opleiding voor jou en je bedrijf?
Ik heb nu meer een overzicht van welke stappen te volgen. Ik kan het ondernemerschap wat planmatiger gaan bekijken. Wanneer iets niet loopt zoals ik had gehoopt kan ik nu ook gaan uitpluizen waaraan het ligt. Ik vind het ook zalig om “te mogen” ondernemen op mijn eigen ritme… mijn eigen flow te volgen. Ik kan ook ontzettend hard doorduwen (liefst als alles morgen af moet zijn) en nu weet ik dat dat ok is. Dat is mijn flow.

Wat betekent dit voor je bedrijf?
Ik heb mezelf deze twee maanden zo voelen groeien! Ik heb echt een shift in mezelf gevoeld, sta ook gewoon meer open voor het grotere geheel van het universum (de maanstanden waren voor mij heel grappig), ik voel het contact met mezelf terug meer. Er is uiteraard nog een hele weg af te leggen maar dit deeltje wil ik absoluut bewaken dus dank je wel daarvoor! Dat is zelf groei wil zeggen dat mijn bedrijf ook groeit, de focus is er, de Groepspraktijk begint ook te flowen en dat is eigenlijk alles wat ik wou! Vandaag staan we op de jaarmarkt van Aartselaar om ons zichtbaarder te maken dus hop hop nieuwe stappen!

Welke (nieuwe) inzichten heb je gekregen?
Theoretisch: Hoe ga je van koude lead naar klant? Marketing strategie
Waar zit mijn grootste omzet haha :o) Yoga dus
Dat waarde delen ontzettend belangrijk is
Ondernemen vanuit jezelf, je eigen ritme, je eigen flow
Experimenteren en finetunen mag!

Welke belangrijkste stappen heb je gezet?
Mijn focus is duidelijker geworden, strategieën worden uitgezet, ik verspreid confetti

Wat is voor jou het meest waardevolle aan de opleiding?
Jij! Jouw ervaring, jij als persoon, jouw kennis. Ik ben ervan overtuigd dat moest ik deze opleiding van iemand anders hebben gekregen dat ik er niet zoveel zou hebben uitgehaald. Kennis misschien wel maar de stappen die je me hebt laten zetten op persoonlijk niveau had ik op voorhand nooit kunnen inschatten.
Ik ben je daar ontzettend dankbaar voor dus dank je wel!

Geef een cijfer voor de toegevoegde waarde van het volgen van de opleiding:
5 • geweldig

Waarin heeft Vivian het verschil voor jou gemaakt?
Dat ik mezelf kan en mag vertrouwen, mijn intuïtie mag volgen en mag werken vanuit mijn ritme en flow. Vivian is voor mij daarin een fantastisch voorbeeld, heel eerlijk in haar struggles maar ook in haar successen!

Welke eigenschap van Vivian heeft jou het meest geholpen?
Haar eerlijkheid en openheid.

Kan je nog drie eigenschappen noemen die je waardeert aan Vivian?
Je oordeelt niet
Je deelt en geeft zoveel
Je kan iemand echt naar zijn/haar kern brengen op een ongedwongen pure wijze

Geef een cijfer voor de coaching, begeleiding en ondersteuning van Vivian:
5 • geweldig

Zou je anderen de opleiding aanbevelen?
Jazeker!

Zo ja aan welke type ondernemer? Waarom zou je het aan die type ondernemer aanbevelen?
Ik zou deze opleiding vooral aanraden aan startende ondernemers die het moeilijk hebben met het koude zakelijke ondernemen te combineren met de warme job die ze hebben (coaching, therapie,…) Je leert in deze opleiding dat ondernemen ook echt vanuit je hart kan en mag komen, je niet koud hoeft te verkopen zolang je verbinding maakt, je mag voelen. Ik denk dat veel (hoog)gevoelige ondernemers hierop vastlopen.

Is er nog iets dat je wilt aanvullen. Zijn er nog zaken dat je wilt toevoegen
Lieve Vivian, dank je wel voor deze ontzettend waardevolle opleiding! Ik heb er elke week naar uit gekeken om naar Gent te mogen komen. Het heeft me zoveel meer gegeven dan dat ik op voorhand kon bedenken. In eerste instantie kwam ik puur en alleen voor de praktijk maar er is zoveel veranderd ondertussen. (en dat op maar 2 maanden) Ik kijk vol vertrouwen naar de toekomst, ik ga heel enthousiast aan de slag. Dit was EXACT wat ik nodig had! Dank je wel uit de grond van mijn hart!