Zonder coaching geen resultaat

20% van mijn omzet in 2019 heb ik geïnvesteerd in opleiding en coaching.‘Kan je het dan niet alleen?’, is een stem die af en toe in mijn hoofd dominant aanwezig is.

Het kan toch niet waar zijn dat je 20% van je omzet uitgeeft aan opleiding en coaching?

En toch is het zo.

Kan ik het dan niet alleen? Geen idee.Moet dat dan? Is het eerste wat in me op komt. En is het handig?

Je kan maar groeien door meer kennis te verzamelen en door ondersteuning en begeleiding in je eigen groeiproces.

En dat kan ik niet alleen. Daar heb ik mensen voor nodig die verder zijn dan ik en meer weten.

Ik wil het ook niet alleen. En aangezien een van mijn kernwaarde groei is, maakt opleiding en coaching mij gelukkig.

Voor mijn eigen geluk en om mijn klanten nog beter te helpen 2019 volgde ik daarom:

-Een business coachingstraject bij Danielle Riemersma. Zij is niet alleen sterk als businesscoach maar ook in coaching op het gebied van hoogbegaafdheid en hoogsensitiviteit. En dan is ze ook nog een kei in het neerzetten van je business online.

Mij heeft ze vooral ondersteund in het helder krijgen van mijn business na het beëindigen van de samenwerking. En me meer inzicht te geven in de impact van hoogbegaafd zijn als ondernemer. Dat vraag een andere aanpak bij de uitwerking van van je eigen plannen.

Het was super waardevol om haar als business coach te hebben omdat zij zeer goed aan kon sluiten bij mijn persoonlijke uitdagingen van dat moment en direct ook goed geholpen heeft bij het opnieuw vormgeven van mijn bedrijf.

-De schrijfcursus bij Katleen van Landschoot ‘zet jezelf als expert in de markt’

Ik ben opgeleid voor het kleuter en lager onderwijs en heb gewerkt als schoolontwikkelaar om scholen en met teams te begeleiden bij veranderingsprocessen in schoolontwikkeling en onderwijsvernieuwing.

Natuurlijk schrijf je dan wel. Maar schrijven voor social media en je website is een ander vak en dat wil ik leren.

-Ik volgde een presentatie over de combinatie hoogbegaafdheid en hooggevoeligheid

Dat was interessant, maar ik hoorde niets nieuws. En soms is dat niet erg. Deze avond gaf mij het zelfvertrouwen dat ik op dit gebied zo veel kennis en ervaring heb dat ik niet hoef te twijfelen aan mijn expertise als het over deze onderwerpen gaat.

-Een heel jaar heb ik mij laten coachen door Andrej Tykhoneko op het gebied van mindset in business en hoe een krachtig lichaam mijn mindset versterkt. Wekelijkse sessies en verdiepende coachingsgesprekken.

De impact is enorm. Mijn lichaam is sterker geworden. Ik beweeg makkelijk. Voel me fitter. Mijn mindset kan veel meer aan. Kik ben meer open en meer flexibel en kijk de zaken vanuit een nog groter perspectief.

-Ik volgde een heel spirituele workshop Geld Creëren bij Barbara Borecka van de School voor Adelaars.

Ik kende Barbara niet en ben de workshop gaan volgen om te leren werken met de energie van rijkdom en overvloed.

Ik heb altijd al gevoeld wat de impact is van de energie van gebouwen waar luxe en rijkdom huist en ik wilde hier meer mee gaan doen.

Deze workshop was precies wat ik zocht. Ik heb in de week erna het prachtige Salon G. van de Woestijne geboekt in Hotel Reylof in Gent om op 16 november het Geld & Overvloed Event te organiseren.

-In juni heb ik de Training Succesvol Adverteren op Facebook aangeschaft van Birgit Luijkx om beter te scoren met mijn Facebook advertenties. Ik had het jaar ervoor ergens anders ook een opleiding hiervoor gevolgd maar ik dacht dat ik nieuwe kennis nodig had omdat mijn advertenties niet scoorden als voorheen.

Dit programma is het (onbewuste) begin geweest van alle veranderingen die later zouden volgen.

Want voor een goede Facebook advertentie strategie bekijk je o.a. je ideale klant, het productaanbod en welke inschrijfmagneet je aan kan bieden. En in dit proces bleef ik hangen.

Het werd me al snel duidelijk dat ik eens heel goed naar het fundament van mijn business moest kijken. Al zou ik het programma volgen. Het zou me niet de resultaten brengen die ik voor ogen heb.

Ik heb het dan ook even aan de kant gezet en ik vertrouw erop dat ik dit later er weer bij neem en het me dan wel zal kunnen helpen.

-In mei 2019 leerde ik ondernemer Carlotte van ’t Wout kennen via Instagram.Ik volgde dit jaar al haar cursussen en de Money Mindset VIP dag. Zij is mijn GROOTSTE INSPIRATOR voor 2019. In een apart bericht lees je meer over haar en de opleiding en de coaching die ik bij haar volgde.

-In augustus heb ik contact opgenomen met Marloes Halmans en haar gevraagd om mij te helpen. Ik had het gevoel zo vast te zitten in mijn bedrijf en kreeg niet helder waardoor het kwam.

De business retreat en het programma Bring the feminine back in business hebben de grootste impact gemaakt op mijn jaar en op de keuzes die ik heb gemaakt voor 2020.

In het apart bericht met als titel GROOTSTE IMPACT lees je er meer over.