Wat is jouw grootste angst?

Mijn grootste angst is niet om geen geld te hebben, maar om mijn gezondheid te verliezen. Als ik ziek word breken de monsters los. Zo lag ik dus vorige week ziek in bed met koorts, pijn op mijn borst en in mijn hart. Hoogsensitief als ik ben ervaar ik mijn lichaam heel bewust. 

Wel of niet naar de spoed was de vraag. Als enige ouder voel ik me verantwoordelijk voor mijn gezondheid en is er altijd de angst dat mijn kinderen ook mij verliezen. Ziek ben ik eigenlijk nooit. Af en toe heb ik een dag waarop ik wat meer rust neem. Maar in 2018 heb ik ervaren dat mijn lichaam meer rust nodig heeft. De snelle groei van mezelf en mijn bedrijf vraagt meer afstemming met mijn lichaam. 

Ik heb moeite met ziek zijn. Ik kan mij daar slecht aan overgeven. Helaas heb ik nog geen modus gevonden om daarmee om te gaan. Wanneer ik ziek ben, ontwaakt mijn grootste angst. Dat is niet geheel vreemd. Mijn man overleed vlak voor de geboorte van onze tweede zoon geheel onverwachts. En in 2012 heb ik vijf uur op de operatietafel gelegen omdat mijn hart gefixt moest worden. 

Gelukkig bleek op de spoed niets ernstigs aan de hand te zijn. Met het verzoek uit te zieken ben ik naar huis mogen gaan. Mijn brein schiet vervolgens in een zesde versnelling. Als een Ferrari scheur ik over een circuit van problemen en uitdagingen die plots opgelost moeten worden voor ik rust kan nemen. 

Wanneer ik ziek ben heb ik een mindset van een zacht koekje en lijkt het stellen van prioriteiten onmogelijk. De adrenaline giert door mijn lijf. Dit op hoog tempo vooruit denken is een typisch kenmerk van een hoogbegaafd brein. In volle gezondheid lukt het aardig om mijn snelle brein op enig normaal tempo over het levenscircuit te leiden. Zonder krachtige mindset heb ik daar kei veel werk aan. 

En nu na de kerst dacht ik weer helemaal beter te zijn maar fluit mijn lichaam me weer terug. Rust nemen, vertrouwen dat het goed komt en me overgeven aan dat wat mijn lichaam nodig heeft blijft een uitdaging. Ook voor 2019.

#ziek #koorts #hart #angst #geld #omzet #gezondheid #monsters #mindset #zachtkoekje #hoogsensitief #rust #afstemming #overgave #uitzieken #uitdagingen #prioriteiten #adrenaline #hoogbegaafd #brein #vertrouwen #spiritueelbusinessmentor #ambitieuzevrouwen #snellermeergeldverdienen #ondernemeningentiswijs #ondernemendemadammen #ondernemerscoach #ondernemer #businesscoaching #snelledenker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *