Wat is jouw excuus om geen keuzes te maken

Vorige week had ik een heel interessant gesprek met een onderneemster die niet wil kiezen voor een doelgroep en een specifiek aanbod.

Ik begrijp heel goed haar angst om zich kapot te gaan vervelen.

Als multipotential vind je het namelijk heel saai om steeds hetzelfde te doen.

Maar waarom zou je jouw behoefte aan afwisseling en uitdaging zoeken in verschillende doelgroepen en bedrijven?

Dat is echt heel onhandig.

Het is ideaal dat je multipotential bent. Daardoor kan je jouw bedrijf mega snel laten groeien. Je bent een snelle denker. Een diepe voeler en je kan intuïtief snel besluiten nemen.

Maar wie heeft jou ook wij gemaakt dat je als multipotential heel veel verschillende bedrijven of doelgroepen moet hebben om niet verveeld te raken?

Ik vind het enorm jammer dat jij mega veel weerstand ontwikkeld hebt op het kiezen van een doelgroep.

Ik snap dat als je altijd hebt moeten kiezen omdat iedereen om je heen van mening is dat je niet alles tegelijk kan doen dat je nu mega veel weerstand ervaart als je moet kiezen.

Maar laat je nu niet leiden door jouw weerstand. Je bent nu volwassen en mag nu zelf nadenken.

En jij als multipotential hebt een mega slim brein. Laat dat voor je werken. Laat je niet leiden door jouw trauma op kiezen en de weerstand die je daar op hebt.

#1. Jouw brein begrijpt heel goed dat als je werkt aan 5 projecten en je hebt 10 uur in een week om daar mee bezig te zijn dat je na 1 week voor ieder project 2 uur verder staat.

Als je een bedrijf start kan je dus kiezen:

Werk je 5 project tegelijk uit? Dan heb je 5 x zo veel tijd nodig om je droom omzet te halen. Of: Focus jij je op 1 project en besteed je al je tijd aan dat project? Dan bereik je 5 x sneller je omzetdoel.

Je komt veel sneller tot resultaat door je op 1 project te richten. Juist jij omdat je multipotential bent.

#2. Omdat je multipotential bent, heb je behoefte aan afwisseling. Je kan dus aan verschillende acties tegelijk werken. En daardoor groei je sneller.

Doordat je je focus op 1 doelgroep richt en dus op wat die doelgroep nodig heeft, hoeft jouw brein niet steeds te schakelen van de ene naar de andere doelgroep maar kan het in dezelfde context creatief blijven. Daardoor verhoog je de snelheid waarmee je tot resultaat komt.

En nu hoor ik je denken: ja maar ik wil helemaal niet snel want dan raak ik overprikkeld.

Jouw brein heeft dat hoge tempo. Dat is nu eenmaal zo. Daar mag je mee leren omgaan. En de oplossing is niet om met verschillende doelgroepen te werken.

Doordat je je richt op 1 project en daar afwisseling in zoekt, realiseer je niet alleen sneller je omzetdoel.

Je hebt ook minder werk eraan omdat je intuïtief productief bent. Dan komt er tijd vrij voor andere dingen die jij en jouw brein zo hard nodig hebben.

Tijd waarin jij kan ontspannen en andere dingen kan doen zodat jouw leven afwisselend blijft.

Doe iets wat je leuk vindt en waar je energie van krijgt maar wat niets te maken heeft met jouw bedrijf en waar ook geen omzet druk bij zit.

Van vrije tijd kan je alleen genieten als je voldoende omzet genereert. Met geldzorgen zal je nooit voluit kunnen ontspannen en genieten. Dat weet ik uit eigen ervaring en zie ik bij mijn klanten.

#3. Heb je te weinig klanten en vind je nog steeds dat je je niet kan focussen op 1 project omdat je multipotential bent? Dan gebruik je jouw multipotential zijn als excuus om geen keuzes te maken.

Stel je voor wat er gebeurd als je keuzes maakt en dat je succesvol wordt? En stel je voor wat je dat dan allemaal tegenkomt in jezelf. Dat ligt onder jouw excuus. Je bent eigenlijk gewoon kei bang voor succes.

Angst voor succes had ik ook. En ik heb het nog wel eens. Zeker als mijn nieuwe doelen heb. Terwijl die angst zo relatief is.

Je bereikt namelijk niet in 1 x alles voor waar je nu bang voor bent. Doelen bereik je stapje voor stapje. En zelfs als het sneller gaat dan jij verwacht is er altijd een oplossing en zijn er altijd mensen die je willen helpen.

Groei heeft tijd nodig. Omdat je geen keuzes maakt groei je niet. En raak je gefrustreerd. Je wordt nu continue geconfronteerd met wat je niet wilt.

Samenvatting:

#1 Richt je op 1 project en laat je niet leiden door jouw weerstand op kiezen.

#2 Werk aan verschillende acties tegelijk zodat je niet verveelt raakt, sneller tot resultaat komt en meer tijd hebt om andere dingen te doen waar je goed in bent en die je ontspannen.

#3 Laat multipotential zijn niet jouw excuus worden. Onderzoek waar je echt bang voor bent en groei dan stapje voor stapje naar jouw droom resultaat.

LAAT JOUW HART SPREKEN

Laten we samen het taboe doorbreken dat je alles alleen moet oplossen en voor anderen verborgen houdt dat je met uitdagingen worstelt. Ik geloof oprecht dat als we meer open durven spreken over onze uitdagingen en blokkades dat onze zaak beter gaat lopen.

Daarom lanceer ik de Samen ondernemen – laat je hart spreken community voor hoogsensitieve, introverte en hoogbegaafde vrouwelijke ondernemers. Klik op deze link om lid te worden van de besloten community op Facebook Samen Ondernemen – Laat jouw hart spreken community.

Wil jij een vliegende start maken met jouw bedrijf? Ontdek hoe je dat doet aan de hand van de 5 stappen uit de door mij ontwikkelde S.T.A.R.T. Methode. Klik op deze link en ontvang de 5 stappen in je mailbox.