Sofie De Keyser
Sofie Organiseert
Opruimcoach

Sofie over de workshop voor ondernemende ambitieuze coaches

Ik volgde Krachtvrouwen al een tijdje, de posts op facebook gaven me veel inspiratie en goesting. En ze maakten me vooral ook nieuwsgierig: Zou het écht kunnen dat ik als ondernemer en coach helemaal mezelf kan/mag zijn? Zou het écht kunnen dat ik met iets wat ik super graag doe, en wat ik goed kan, genoeg geld kan verdienen om ervan te leven?

Ik heb meer dan een jaar geleden al een opleiding gevolgd om organizing coach te worden. Maar er waren blijkbaar nog heel wat zaken die me tegenhielden om er toch echt mee te beginnen. De cursus die ik gevolgd heb was inhoudelijk erg goed, maar ik heb er niet geleerd hoe te ondernemen.

Toen het aanbod van de workshop kwam, heb ik dan ook niet getwijfeld. Zeker ook voor zo’n lage prijs! Wat had ik te verliezen? De ontvangst die namiddag in Gent was super hartelijk. Ik voelde meteen een klik met Vivian en ook met de andere deelnemers, ook al waren zij totaal andere coaches dan ik.

Wat een inzichten
Het is niet te geloven hoeveel inzichten je kan opdoen op een namiddag. De rit naar huis voelde dan ook alsof ik vleugels had gekregen. Eindelijk kwam er vanalles in beweging. Het volgen van de workshop was voor mij echt een aha-erlebnis!

Het verhaal van Vivian en de inzichten die ze geeft, lijken op het eerste zicht ‘to good to be true’, maar zij zelf is het levende bewijs dat haar methode echt werkt.

De beste versie van jezelf voor je klant
Zo leerde ik die namiddag reeds dat je als coach niet met iedereen kan werken, integendeel, het is juist belangrijk om ‘je ideale klant’ echt goed te omschrijven en die steeds voor ogen te hebben bij alles wat je als coach doet. Je ideale klant is ook iemand die op jou lijkt, alleen dan kan jij de beste versie van jezelf zijn en zo ook de beste coach voor je klant. Zo krijg je en geef je het meest energie als mens en als coach.

Vivian besteedt ook veel aandacht aan het onderwerp “geld”, en hoe je ervoor kan zorgen dat je van je coachpraktijk een echt verdienmodel maakt. Want dat is uiteindelijk toch wel de bedoeling. Ze houdt je ook een spiegel voor, hoe sta jij tegenover geld? Durf jij te vragen wat je waard bent? … Iets waar heel wat coaches, en ook ik, mee worstelen, denk ik.

No-nonsens coach
De coachingstijl van Vivian is no-nonsens, direct, concreet maar met heel veel aandacht voor ieder als persoon, en daardoor ook heel zacht en warm. Die combinatie spreekt mij enorm aan en heeft meteen voor een klik tussen ons gezorgd.

Ik ben immers iemand die graag heel open en eerlijk is, duidelijkheid wil, iemand die vaak vanuit denken vertrekt, maar meer naar haar buikgevoel wil leren luisteren. Ik draag onafhankelijkheid, authenticiteit en verbinding hoog in het vaandel.

Ik ben een uitgesproken doener, ik word heel blij van ‘mijn handen uit de mouwen steken’. Ik ben leergierig en wil groeien, als persoon en als ondernemer/coach. En op al deze vlakken vind ik bij Vivian van Krachtvrouwen voldoening.

De start van mijn zaak is een feit
De workshop en de kennismaking met Vivian waren voor mij dus echt een schot in de roos. 
Ik ontdekte dankzij de workshop wat mijn werkpunten waren om succesvol als coach te worden, en heb kort nadien beslist om ook de ondernemersopleiding van Krachtvrouwen te volgen.

Ik besefte immers dat de hulp van Vivian als coach er zou voor zorgen dat er eindelijk beweging kwam in mijn plannen. En dat de opstart van mijn zaak door het volgen van de opleiding ook sneller en vlotter zou gaan.

En dat is intussen ook zo. Ik heb meteen na de start van de opleiding mijn zaak opgestart en maak nu, amper 3 weken later, mijn eerste offertes.

Stroomversnelling
Plots gaat alles snel, en dat is goed! Ik besef nu pas dat ik heel de tijd maar zat te wachten tot er iets zou gebeuren om mijn zaak van de grond te krijgen, en eigenlijk moest ik gewoon zelf in beweging komen.

Dank je wel, Vivian!