Saar Jacobs

Saar Jacobs
Sarpa
Webdesign

Saar over de Ondernemersopleiding

Wat was je grootste uitdaging voor je besloot in te schrijven voor de Ondernemersopleiding?
Mezelf en mijn product zichtbaar maken.

Wat is de toegevoegde waarde van het volgen van de opleiding voor jou en je bedrijf?
Ik ben enorm gegroeid als ondernemer en persoon. Er is meer focus en dit helpt mij enorm vooruit in mijn bedrijf en op persoonlijk vlak. Het feit dat deze opleiding niet enkel stilstaat bij de theorie rond ondernemen maar ook veel aandacht heeft voor de persoon die onderneemt zorgt ervoor dat je enorme stappen voorwaarts kan zetten.

Wat is je grootste inzicht momenteel? Wat specifiek heeft jou daarbij geholpen?
Dat alles valt of staat met focus en je mindset. Het is belangrijk steeds je punt aan de horizon voor ogen te houden. En dat ik milder moet zijn voor mezelf en dat niemand anders dan ik ervoor kan zorgen dat ik meer vertrouwen krijg. Ik was ontzettend negatief en streng voor mezelf. Er is niets specifiek dat mij hierbij geholpen heeft. Het is het volledige traject. De onderwerpen, de interactie met de anderen, de tools om helder te krijgen wat ik eigenlijk wil, de manier waarop Vivian met ons omgaat.

Welke belangrijkste stappen heb je gezet?
Ik ben heel concreet gestart met de verkoop van websites. Waar ik voor deze opleiding steeds redenen vond waarom de timing niet goed was, ben ik er nu volop voor gegaan. Dit mede door het zelfvertrouwen dat gegroeid is gedurende de opleiding.

Wat betekent dit voor je bedrijf?
Meer omzet creëren.

Wat is het meest waardevolle aan de opleiding?
Het volledige pakket dat aangeboden wordt. Alles valt als een puzzel in elkaar. En ik ben op deze korte termijn al veel zelfzekerder geworden. Ik ben veel bewuster en trotser over mijn werk.

Geef een cijfer voor de toegevoegde waarde van het volgen van de opleiding.
5 – geweldig.

Waarin heeft Vivian het verschil voor jou gemaakt?
Ze kijkt naar de persoon achter de ondernemer. Ze haalt het beste naar boven in haar cursisten en wakkert onderlinge feedback naar elkaar toe aan.

Welke eigenschap van Vivian heeft jou tot nu het meest geholpen?
Haar eigenschap om onmiddellijk door te hebben wat het pijnpunt is. Ze benoemt het op een heldere manier en weet perfect wat er moet gebeuren om het op te lossen. Dit op een menselijke en rechttoe, rechtaan manier.

Kan je nog drie eigenschappen noemen die je waardeert aan Vivian?
Dat ze steeds rechtuit is, haar empathie en haar oprechtheid om je te helpen.

Geef een cijfer voor de coaching, begeleiding en ondersteuning van Vivian.
5 – geweldig.

Zou je anderen de opleiding aanbevelen?
Zeker, ik heb de opleiding en Vivian al aan anderen aanbevolen.

Zo ja aan welke type ondernemer? Waarom zou je het aan dat type ondernemer aanbevelen?
Het type dat vooruit wil maar niet ten koste van zichzelf. Diegenen die aanvoelen dat er een balans kan zijn tussen ‘werken’ en gezin maar moeite hebben om de balans te vinden.

Is er nog iets dat je wilt aanvullen. Zijn er nog zaken dat je wilt toevoegen?
Deze opleiding was een enorme verrijking, ik heb er op korte tijd veel geleerd. Ik ben heel blij dat een vervolgtraject is. Dit lijkt mij de ideale aanvulling om alle kennis die we reeds opgedaan hebben, te kunnen toepassen.