Reizen zonder een route uit te stippelen is als ondernemen zonder een strategisch plan

Vivian van Bremen, holistisch, businesscoach, Krachtvrouwen, coaching, businesscoaching, zelfvertrouwen, ondernemen, meer klanten vinden, meer klanten, ondernemersopleiding, geldmindset, geldmagneet, klantmagneet, goedlopende coachpraktijk

Met een ingepakte auto rijden we weg richting Frankrijk. Het is net na de middag. Onze bestemming ligt op 600 km dus ik ga er vanuit dat we vandaag nog aankomen.

Onderweg ontdek ik dat we geen routekaarten hebben meegenomen. Zin om terug naar huis te gaan heb ik niet. Ik haal mijn schouders op en besluit te vertrouwen op de navigatie.

Ik check nog even de overzichtskaart van de navigatie en ben akkoord met de hoofdroute die ik zie.

De eerste 400 km rijden we zonder vertraging door en dan worden we van de hoofdweg afgestuurd. Er zou stilstaand verkeer zijn dus volgden we de alternatieve route.

De navigatie zal het wel weten. En wat wat een geweldig keuze is het. Het geeft direct een grootst vakantiegevoel.

Smalle wegen, geen verkeer en een landschap wat heel anders is dan thuis. Ondertussen heb ik echt geen idee waar ik ben maar dat maakt me niet uit. De navigatie zal wel de weg wijzen.

We passeren de Seine over een brug die eruit ziet als de Golden Gate Bridge in San Francisco. Mooie herinneringen aan mijn vakantie aan de U.S.A. komen naar boven.

Dit reizen zonder uitgestippelde route vind ik geweldig. En dat verrast me want ik ben iemand die liever zelf de route uitstippelt zodat ik weet hoe ik op mijn eindbestemming kom.

Het geweldige gevoel stopt abrupt nadat we de brug gepasseerd zijn. De route op de navigatie is anders was dan in de realiteit. Ik neem de verkeerde afslag op de rotonde en voor ik het weet sta ik wederom voor de tolpoort om de brug terug te passeren.

Na aan overzijde van de Seine om te keren en de brug nogmaals over te gaan ben ik vastbesloten om de juiste weg te kiezen. Maar ook de tweede keer rijd ik fout.

Nee, ik nam niet dezelfde afslag om nog eens de rivier over te steken. Ik nam een andere afslag maar ook dat was niet de juiste. De route volgens de navigatie vind ik niet. Wel een route over nog smallere wegen en in prachtige natuur.

Ik had natuurlijk om kunnen keren en nogmaals een afslag op de rotonde kunnen proberen maar ik was er klaar mee. Ik checkte Google maps en zag dat deze route ook naar de eindbestemming zou leiden.

Wat ik niet gezien heb op Google, is dat waar ik de snelweg op wil gaan, er geen oprit is waardoor we nog heel veel kilometers over smalle wegen hebben gereden. 

Het was een mooie route maar we moeten stoppen op nog geen 100 km van Le Mont-Saint-Michel. Het is super laat en tijd om te slapen. We nemen een hotel.

Deze ervaring laat mij zien dat reizen zonder een route uit te stippelen is als ondernemen zonder een strategisch plan.

Door vooraf de route op de kaart uit te stippelen heb ik de route in mijn hoofd waardoor ik de regie heb over hoe ik reis. Nu heb ik de regie aan mijn navigatie geven en ben ik overgeleverd aan de keuzes die mijn navigatie maakt.

En we weten allemaal dat een navigatie je maar zelden van A naar B brengt op een manier zoals je wilt.

Daarom bepalen we vooraf zelf de route en laten de navigatie ons ondersteunen zodat we niet op iedere hoek van de straat op de kaart zouden moeten kijken. De navigatie verkleint daarmee het risico dat je verkeerd rijdt en je langer onderweg bent. En het vergoot je veiligheid want je kan je ogen op de weg houden.

En hier ligt de link naar ondernemen met een strategisch plan. Het plan is je navigatie instrument. 

Door van te voren al na te denken op welke manier je jouw klanten gaat vinden weet je dat als je jouw plan volgt je ook daadwerkelijk een goedlopende coachpraktijk gaat krijgen.

Hierdoor voel je meer zelfvertrouwen en ben je meer ontspannen waardoor je ook gemakkelijker zichtbaar wordt. Je voelt namelijk veel minder angst om te falen als je weet dat je een route hebt uitgestippeld waarmee je jouw einddoel bereikt.

Nu hebben we allemaal geleerd hoe we een route uitstippelen om onze vakantie bestemming te bereiken en zelfs als dat niet lukt dan kunnen we nog altijd de navigatie volgen. We hebben tenslotte alle tijd op vakantie. En je vakantie begint op het moment dat je vertrekt. 

In het ondernemerschap is dat anders. Als je je inschrijft als ondernemer krijg je geen navigatie instrument om klanten te vinden. Een strategisch plan maken om een goedlopende coachpraktijk te creëren is maatwerk. In de S.T.A.R.T. Klantmagneet workshop leer je hoe je voor jouw coachpraktijk een strategisch plan maakt zodat klanten jou vinden zodat jij vol zelfvertrouwen onderneemt en zonder angst om te falen zichtbaar wordt.

Schrijf je nu in voor de workshop op 23 augustus en vlieg er na de zomer in met een strategisch plan zodat jij niet meer verdwaalt onderweg omdat je geen route hebt uitgestippeld maar precies weet wat je te doen hebt om jouw doel te bereiken.

Klik hier voor meer info en om in te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *