Prove yourself to yourself not to others

Als je eens iets heel persoonlijks wilt weten over mij. Lees dan verder.

Ik heb een winnaarsmentaliteit. Intuïtief streef ik ernaar om de beste prestaties te leveren op bepaalde gebieden. Daarvoor zet ik al mijn kennis, vaardigheden, talenten en energie in om de hoofdprijs te winnen.

Gedreven door mijn talenten ben ik erop gebrand om mijn prestaties te vergelijken met die van anderen. En ik ben dolgelukkig als ik besef dat ik beter ben dan alle anderen.

Dit gaat er niet over dat ik mezelf aan anderen wil bewijzen, maar dat ik mezelf aan mezelf wil bewijzen. Meestal is dit een wedstrijd met mezelf.

Als ik voel dat ik iets beter kan dan wat ik bij anderen zie, dan wil ik dat realiseren. Dit is een innerlijke drive die mij richting en energie geeft om doelgericht te werken.

Van nature hou ik ervan dat veel mensen mij volgen. Ik hoop zij mij automatisch beschouwen als de persoon die de leiding heeft. Nadat mijn resultaten zijn vergeleken met die van anderen, wil ik dat het voor hen duidelijk is dat ik de allerbeste ben.

Hoewel ik hoffelijk kan zijn ten opzichte van mijn rivalen en zelfs stoïcijns als ik toch word verslagen, neem ik niet deel aan een wedstrijd voor het plezier van het concurreren op zich. Ik doe mee om te winnen. Wedstrijden waarin ik weinig kans heb om te winnen, zal ik vermijden.

Zo dat is nogal een bekentenis! Maar wel wie ik ben. Mijn winnaarsmentaliteit behoort tot de basis voor mijn succes.

Ik doe alleen waar ik zin in heb en waar ik goed in ben. Het gaat me er niet om goed te worden in waar anderen goed in zijn. Maar de allerbeste te zijn in waar ik goed in ben.

Hoe zit dat bij jou?