Ondernemen is net als tandenpoetsen

Als je niet twee keer per dag je tanden poetst, dan kost het je de gezondheid van je gebit.

En zo is het ook met ondernemen. Als je niet iedere dag minstens twee acties neemt die omzet opleveren, dan kost het je klanten.

Veel coaches denken dat als ze boeken lezen en webinars volgen dat het ze wel lukt om zichtbaar te worden en klanten te krijgen.

En ook zijn veel coaches van mening dat ze eerst omzet moeten gaan draaien voor ze in zichzelf en hun bedrijf kunnen investeren.

Goed. Ik kom nog even terug op zoiets simpels als tandenpoetsen.

Laat jij je kinderen een boekje lezen en een video kijken over tanden poetsen? Laat je ze het eerst zelf proberen tot de tanden dagelijks goed gepoetst zijn voor je gaat helpen?

Of ga jij je kinderen leren hoe ze hun tanden moeten poetsen en ga jij hen het gedrag aanleren zodat ze consequent twee keer per dag poetsen?

Jij doet vast dit laatste. Vanzelfsprekend doe je dat omdat je begrijpt dat je kinderen moeten uitleggen hoe ze goed poetsen en dat ze jouw hulp nodig hebben om dit consistent vol te houden.

Vanaf dat je kinderen tanden krijgen, leer jij hen poetsen

Hoeveel keer heb jij het voor gedaan? Hoe lang heeft het geduurd voor jouw kinderen goed zijn gaan poetsen? Tenzij je een wonderkind hebt, weet je dat je heel wat uitleg en toelichting hebt gegeven hoe ze hun tanden moeten poetsen. 

En in al die jaren heb je ook heel wat strijd gehad. Want hoe vaak heeft jouw kind gezegd: ik wil geen tanden poetsen. Twee keer per dag poetsen is gedrag wat je kinderen moeten aanleren. Dat doen ze niet uit zichzelf.

Ook als kinderen al op het middelbaar zitten moet je als ouders je pubers blijven herinneren aan het tandenpoetsen. Ze vergeten het. En vaak hebben ze er ook gewoon geen zin in. Maar jou valt het wel op en vanzelfsprekend zal je hen hierop wijzen.

Dan ga je natuurlijk twee keer per jaar met de kinderen op controle naar de tandarts. Daar krijgen ze feedback op hun poetsgedrag en ondersteunt de tandarts waar nodig om het gebit gezond te houden. Het bezoek aan de tandarts wordt zelfs vergoed door de ziektekosten verzekering omdat die weten dat als je investeert in ondersteuning dit op termijn tot betere resultaten leidt.

Door het bezoek wordt het kind zich meer en meer bewust van het belang van tandenpoetsen. Door de feedback krijgt het kind de focus mee om goed te blijven poetsen. 

Je weet namelijk dat een gezond gebit het resultaat is van consistent twee keer per dag tandenpoetsen en dat kinderen jouw hulp en de controles bij de tandarts nodig hebben om dit resultaat te bereiken.

En zo is het dus ook in het ondernemen

Als je geen geboren ondernemer bent, dan heb je een ondernemersopleiding nodig waar je de kennis van het ondernemen leert. En je hebt de toewijding en ondersteuning van een businesscoach nodig waardoor je het gedrag ontwikkelt om consistent de juiste acties te nemen. 

Je hebt feedback en een spiegel van een businesscoach nodig tijdens het implementeren van je kennis zodat je op de goede weg blijft en weet wanneer je bij moet sturen.

Bij kinderen vinden we het normaal om hen te helpen bij het tandenpoetsen. Je voelt nu natuurlijk al aankomen wat ga zeggen. Veel coaches vinden het nog steeds abnormaal om in hulp voor zichzelf te investeren. 

Je verwacht van jezelf dat je eerst geld moet verdienen voordat je om hulp vraagt. Dus ga je de kennis van het ondernemen zelf opzoeken en implementeren in je bedrijf. Dus ben je van mening dat je jezelf moet motiveren en bijsturen. Je vindt dat je eerst jezelf moet bewijzen voordat je het waard bent om een investering te doen.

Gelukkig gaan we zo niet met onze kinderen om

Ook als je volwassen bent, heb je opleiding nodig om nieuwe kennis te krijgen. En je hebt een businesscoach nodig die je helpt de kennis te implementeren en om je gedrag consistent toe te leren passen. 

Businesscoaching mag je inbrengen als kosten in je zaak. En de Vlaamse overheid geeft ook 40% KMO subsidie bij erkende opleiders. Dus ook bij de belasting zien ze het belang van deze investering in.

Als jij begrijpt dat je eerst moet investeren in kennis én ondersteuning om een goedlopende coachpraktijk te creëren dan ben je van harte welkom op de Klantmagneet workshop op 18 juli in Gent.

Klik op deze link voor meer info en om je in te schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *