Neem een pauze!

Jarenlange werk- en levenservaring en een prachtige lijst met opleidingen en nascholing staat op je cv. Als werknemer wist je het zeker dat je het als zelfstandige beslist ook goed zou doen.

Na lang twijfelen, wikken en wegen heb je je ingeschreven bij het ondernemersloket als zelfstandige in bijberoep. 

Dat was beslist een hoera waard! Het was een droom en hoe fantastisch is het om nu te kunnen zeggen dat je ondernemer bent!

Zoals je er naar uitgekeken hebt en zo feestelijk als het voelde toen je je inschreef, voel je het nu heel anders. Je ontdekte dat klanten niet vanzelf komen. Dat je als zelfstandige veel meer te doen hebt dan alleen maar bezig zijn met je vak.

Ondernemen is ook een vak ben je je gaandeweg gaan realiseren. En ondernemen heb je nooit geleerd. Ondernemen, hoe doe je dat? 

Je volgt webinar na webinar om alles te leren over ondernemen. Je volgt businesscoaches op social media. Je hebt e-books gelezen en diverse gratis online trainingen gevolgd.

Maar het resultaat volgt niet. Je heb nog steeds niet het aantal klanten dat je zou wensen en een omzetdoel heb je al helemaal niet meer.

Al die verschillende tips en adviezen hebben je onzeker gemaakt. De een zegt dit. De anders zegt juist iets heel anders. Je hebt geen idee meer waar je zal beginnen. 

Mogen wij je een advies geven?

Stop met het volgen van webinars. Stop met het aanvragen van gratis e-books, volgen van gratis online trainingen en challenges. Stop. Stop. Stop met het je laten voeden met informatie. Schrijf je uit van mailinglijsten. Ja dat mag ook van onze lijst. Geen probleem. 

Neem een pauze van zeker een week. Laat al die adviezen eens los. Al die businesscoaches die op je schouder zijn komen te zitten en heel de dag jou zeggen wat je moet doen die stuur je weg.

Vraag je een week lang iedere dag opnieuw af:

  • wat kan ik vandaag doen om mijn bedrijf te laten groeien?
  • waarmee wil ik vandaag aan de slag?
  • Maak waarmee je aan de slag wilt heel klein zodat het een actie is die je ook echt kan doen. Verplicht jezelf tot niets, zet geen druk op jezelf. Kies juist voor ruimte en ontspannenheid. 

Op dag 7 vraag je aan jezelf:

  • ga ik dit alleen blijven doen of ga ik me laten ondersteunen?
  • Waarbij heb ik hulp nodig? Wat lukt me niet alleen? Waar droom ik van maar zie ik als steeds minder realistisch?
  • Door wie wil ik me laten ondersteunen als ik dit samen ga doen? Denk over deze vraag niet langer dan 3 seconde na. Ga niet nog eens opnieuw alle mails lezen en je social media hierover checken. Schrijf de naam op die als eerste in je op komt.
  • Stuur de persoon die als eerste in je opkomt een mail met de vraag: kan jij me helpen?

Ondernemen is een vak. Neem jezelf serieus als ondernemer en laat je niet gek maken door allerlei tips en adviezen. De ondernemer in jou is er al anders had jij nooit een ondernemersnummer aangevraagd. 

Kunnen wij jou helpen? Voorlopig geven we op 12 juni voor de laatste keer de workshop waarin we je alles leren over Succesvol Zichtbaar Ondernemen. We delen de door ons ontwikkelende methodiek in 6 stappen Succesvol Zichtbaar Ondernemen. Het zal ook de allerlaatste keer zijn dat we de workshop met een een grote korting voor 97 euro aanbieden. Maak nu gebruik van deze laatste kans en schrijf je uiterlijk donderdag 7 juni in via deze link om van de kortingsprijs gebruik te maken.

Be You!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *