Miep van der Haegen

Miep Van der Haegen
Mindful Momenten
Mindfulness Coach

Miep over de Ondernemersopleiding

Wat was je grootste uitdaging voor je besloot in te schrijven voor de Ondernemersopleiding?
Ik had voor mijzelf een budget voorzien om deze zomer één ondernemersopleiding te volgen. Dus het werd wat volgen op sociale media, facebook enz. Bij de workshop wou ik Vivian life ontmoeten om te voelen of deze persoon paste bij het profiel dat ik voor ogen had. Zou ik de juiste opleiding gekozen hebben?

Wat hield je tegen om de Ondernemersopleiding te volgen? Wat speelde er vooraf door je hoofd om het niet te doen?
Het was niet écht “tegen” maar eerder een wéloverwogen zoektocht. Wou zeker zijn van de goede kwaliteit en dat er ook voldoene persoonlijk aandacht was voor elke deelnemer. Ik had trouwens maar budget voor één training. spannend.

Waarom besloot je om het toch te doen?
Naast de prijs, het opzoekwerk en de ontmoeting van Vivian speelde de locatie ook een grote rol. Wegens vermoeidheid zoek ik geen opleidingen meer aan de andere kant van België of Nederland met een verplaatsing die mij zou vermoeien. Gent was zeker OK! De periode was ook goed gekozen : grote vakantie. Er was ruimte om eens een opleiding te volgen zonder dat andere activiteiten mijn aandacht en tijd nodig hadden.

Wat is de toegevoegde waarde van het volgen van de opleiding voor jou en je bedrijf?
Ik heb al ontzettend veel opleidingen en studies gevolgd rond begeleiding van kinderen/jongeren en mindfulness (maw DE INHOUD ). Het werd hoog tijd dat ik mij in de commerciële kant ging verdiepen. Hoe maak ik mij bekend.

Wat betekent dit voor je bedrijf?
Ik hoop dat mijn “missie”, mijn bedrijf meer bekent geraakt en dat de ideale klanten mij vinden. Het heeft mij moed gegeven om verder te doen en niet meer ter plaatse staan te trippelen.

Welke (nieuwe) inzichten heb je gekregen?
Inzicht in wie jouw ideale klant is – dat ik niet “alles” meer kan aanbieden. Het was een hele oefening om deze “zorger” ervan te overtuigen om mijn doelgroepen meer te specificeren, wat betekent: andere doelgroepen loslaten.

Welke belangrijkste stappen heb je gezet?
Mijn omzet berekend op de uren dat ik werk (was een eye-opener), mijn website aangepast : C producten op openingsblad, mensen lezen niet alles wat je schrijft: je moet to the point komen. 2 x per dag stappen zetten of iets ondernemen wat tot omzet kan leiden en is een wake-up-call.

Wat is voor jou het meest waardevolle aan de opleiding?
Naast de correcte inhoud en de degelijke uitleg, kan Vivian zich goed inleven in de problematiek van een beginnende ondernemer. De vele tips helpen ons op weg. Ik had deze training nodig als een mentale boost, want je kan nog zo goed weten “wat” je wil vertellen, en ook weten dat je goed bent in die materie, maar ermee naar buiten komen is ook belangrijk. Anders heeft niemand daar iets aan.

Geef een cijfer voor de toegevoegde waarde van het volgen van de opleiding:
5 • geweldig

Waarin heeft Vivian het verschil voor jou gemaakt?
Vivian haar bedrijfsnaam “krachtvrouwen” straalt zij zelf ook uit. Ze geeft dikwijls aan dat haar manier van aanpak niet traditioneel is, maar dat is zij ook niet: echt een madame met visie! En dat straalde ze naar ons ook uit!

Welke eigenschap van Vivian heeft jou het meest geholpen?
Vivian heeft een zeer mooie taal. Ze moet niet achter woorden zoeken. Haar taal is zeer verzorgd en woordenschat heel ruim. Iets wat ik enorm kan waarderen. Ze is empathisch en probeert zich in te leven in de situatie van de deelnemers. Ze is een goede gastvrouw, eerlijk, to the point, maar ook aangenaam en zorgzaam.

Kan je nog drie eigenschappen noemen die je waardeert aan Vivian?
Autenticiteit – een gedreven coacher in hart en ziel – en goede moeder

Geef een cijfer voor de coaching, begeleiding en ondersteuning van Vivian:
4 • zeer goed

Zou je anderen de opleiding aanbevelen?
Heel zeker.

Zo ja aan welke type ondernemer? Waarom zou je het aan die type ondernemer aanbevelen?
Voor ondernemers die van “nul” starten is het misschien een wat snelle cursus. Maar bij Vivian valt niemand over boord. Coachen is zeker haar ding, maar Vivian heeft een ruime kennis en is niet wereldvreemd. Zijn kan meerdere onderwerpen aan.

Is er nog iets dat je wilt aanvullen. Zijn er nog zaken dat je wilt toevoegen
De locatie bevindt zich in het hart van Gent. Dat geeft een speciaal gevoel. Haar locatie is ook een beetje weggestoken van de drukte maar is heel goed bereikbaar. Binnen werd een mooie rustige sfeer gecreëerd met zachte pastelkleuren welke deelnemers in een huiselijke sfeer brengt en de koffie of thee je welkom heten.