Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad contacteerde mij voor een interview om vanuit mijn verhaal weer te geven in de media hoe het is om als zwangere jonge vrouw je partner te verliezen.

Dit naar aanleiding van het onverwacht overlijden van de 29-jarige atleet Niels Van Doorne. In januari verwachten Niels en zijn vriendin hun eerste kindje.

Ik kan me nog zo herinneren hoe het was om als heel jonge moeder mijn grote liefde te verliezen. De wanhoop die ik voelde. En gelijkertijd het intense diepe geluk vanwege de geboorte erna van onze tweede zoon. Een onwerkelijke rollercoaster was het.

Ik blijf mijn verhaal delen omdat het de verhalen van anderen waren die mij toen kracht, moed en hoop gegeven hebben dat ik ondanks het verdriet ook weer gelukkig zou kunnen worden. Dat is wat ik ieder toewens die nog midden in het rauwe verdriet leeft. Ik hoop dat het delen van mijn verhaal daaraan mag bijdragen.

Nog iedere dag ben ik mij bewust hoe de hulp van vrienden en familie en de keuze om echt voor mezelf te zorgen en mezelf serieus te nemen mij gebracht heeft waar ik nu sta. Had me toen verteld dat ik tot hier zou komen dan had ik je niet geloofd.

Geluk begint met het ervaren van het hebben van regie over je leven. Verdriet durven toelaten en verwerken is de eerste stap geweest, mijn leven terug op de rit krijgen de tweede.

Mijn bedrijf geeft mij de volle regie over mijn leven. Door te ondernemen kan ik al mijn dromen waar maken. Ook de dromen die ik had samen met mijn man en nooit had gedacht nog te kunnen realiseren.

Mijn man zal nooit terug komen, op sommige omstandigheden heb je als mens geen invloed, hoe intens verdrietig ook. Het verdriet neem ik met me mee, ik koester het als een prachtige herinnering aan de liefde die er tussen ons was. Wat ik meemaak kan ik niet beïnvloeden, hoe ik ermee omga bepaalt de kwaliteit van mijn leven.

Klik hier om het artikel te lezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *