Durf te kiezen

Je kan niet anders dan je pad volgen, of anders gezegd; ik kan niet anders dan mijn pad volgen.

Dat het een opmerkelijk en bijzonder pad is, ervaar ik als ik terugkijk. Het laat ook weer zien dat je wel zelf de regie hebt, maar dat het pad er al ligt. Aan jou om het te ontdekken.

Al vanaf het begin dat ik mijn missie in de wereld heb gezet organiseerde ik workshops voor ondernemers. Ik was een online netwerk gestart om gelijkgestemden om mij heen te verzamelen in de regio waar ik woon. Ondanks vragen van ondernemers naar coaching heb ik dat niet in het licht durven zetten. ‘Wie ben ik’, was mijn oordeel. 

Een praktijk voor jonge weduwen starten, waarvoor de doelgroep heel klein is en daar binnen een nog kleinere groep die zich aangesproken voelt om vanuit mijn visie de regie terug te nemen over het leven was niet direct de makkelijkste weg. Maar iets in mij zei dat dit DE weg was. Dat ik dat eerst te doen had. Geen idee waarom. Ik werd geleid en heb gedaan wat licht en goed voelde.

Nu weet ik waarom. Ik heb daardoor alle facetten van ondernemen geleerd die je niet mee krijgt in je dna maar zelf moet ervaren. In ieder geval heb ik deze ervaring nodig gehad om nu te durven gaan staan als coach voor ondernemers.

Toevallig of niet zijn al mijn jonge weduwen-klanten ondernemers of hebben plannen om te kiezen voor ondernemerschap. Voor mij onderstreepte dat de boodschap van het universum.

Ik ben in korte tijd heel zichtbaar geworden. Wat dat met je doet, welk mindset werk er nodig is om te blijven geloven in jezelf, te leren omgaan met de weerstand vanwege mijn uitgesproken visie, alles wat erbij zichtbaar worden komt kijken maakt dat ik een unieke product heb kunnen ontwikkelen op basis van mijn persoonlijke ervaring.

En wat is er mooier dat het vooral ondernemers zijn die ik aantrek, die net als ik maar dan anders, een hevige levenservaring hebben gehad waarna zij besloten hebben te gaan ondernemen. Vanaf dat je het leven een keer diep in de ogen hebt gekeken wil je doen wie je bent. Om dan ook daadwerkelijk je pad te gaan heb je nog heel wat draken te verslaan. Laat ik daar nou heel goed in zijn!

‘Ze’ zeggen dat je ideale klant op je lijkt. Dat klopt voor mij dus 100%. Het zijn de ondernemers die mij super veel energie geven en het beste bij me naar boven halen omdat ondernemen voor mij gelijk staat aan doen wie je bent. De coachingstrajecten voor jonge weduwen zijn mooi om te doen. Ik ben dankbaar dat ik eraan mag bijdragen dat andere jonge weduwe de regie weer terug ervaren in hun leven. Ik ontdekte dat deze trajecten mij een ander gevoel en ander perspectief geven dan wat ik nu neerzet.

Ik ben in het aspect zichtbaar worden voor mijn ondernemers- klanten net een stap verder. Het maakt me intens gelukkig te zien wat ik voor ondernemers kan betekenen in dit proces. Je helemaal vrij voelen om jezelf te zijn en jezelf te durven laten zien, geeft je vleugels en zet je onderneming op de kaart. Daar ligt nu mijn missie.

Jezelf serieus nemen en je hart volgen brengen jou op het pad wat het universum al lang helder heeft. Zelfs wanneer je allerlei redenen en oordelen heb om het te negeren. Ik wens dat mijn keuzes jou inspireren om ook te doen wie je bent.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *