Alles begint met de eerste stap

Een jaar geleden werkte ik nog als pedagogisch begeleider voor stad Gent. Ik coachte leerkrachten(teams) en ondersteunde scholen bij schoolontwikkeling. De job deed ik heel graag. Het is mijn passie om bij te dragen aan groei en ontwikkeling.

Toch was ik niet gelukkig, ik voelde mij moe en uitgeblust. Het werken in een systeem waar ik niet ongelimiteerd kan doen waar ik goed in ben maar rekening moet houden met verplichte rust en arbeidsuren, bureaucratie en werkzaamheden waar ik het nut niet van inzie zuigen mij leeg. Ik voelde dat ik veel meer moest geven, dat het nooit genoeg was, dat ik meer waarde moest leveren dan de waarde die Stad Gent aan mij gaf.

Omdat ik sterk ingesteld ben op het nemen van verantwoordelijkheid en zelfontwikkeling heb ik na twee jaar in deze job besloten dat ik beter mijn eigen gelukkige werkelijkheid kan creëer in plaats van te willen dat het systeem zich zou aanpassen aan mij. Ik bekijk dat soort zaken zeer rationeel en als ik denk ergens geen invloed op te hebben, zoek ik de oplossing op een andere plek.

‘Wat wil ik dan?’, is heel lang mijn vraag geweest. Stap voor stap heb ik dat uitgezocht. Ik ben daarbij heel trouw aan mezelf gebleven. Ik heb na enkele wat korte opdrachten op scholen in het Gentse een job gevonden op een heel fijne school. Ik heb daar gewerkt omringd door enthousiaste warme leerkrachten en ook weer intens gevoeld hoe mijn hart bij groei en ontwikkeling ligt.

Het is door de job op die school dat er bij mij rust en ruimte is gekomen om nog een stap verder te gaan. Het is in die periode dat het idee voor een eigen bedrijf verder vorm heeft gekregen.

Had me een jaar geleden verteld dat ik een bedrijf zou starten. Had me gezegd dat ik mijn eigen workshops en trainingen zou ontwikkelen. Had me gezegd dat ik jonge weduwen zou coachen in een praktijk en via Skype. Ik had je niet geloofd. Ik had het weggelachen. Ik zou het een zot idee hebben gevonden. Ik? Een eigen bedrijf? Een eigen coachingspraktijk? Ik zou je écht niet geloofd hebben

Het is precies daarom dat ik ook tegen jonge weduwe zeg: we doen het stap voor stap. Het is door die kleine stap in de juiste richting dat je een grote stap naar een gelukkige toekomst zet. Ik wilde vorig jaar een andere situatie. Ik wilde me weer helemaal gelukkig voelen. Ik wil doen wat echt bij me past. Ik wil doen wie ik ben.

En zo is vanuit het idee een lunch te organiseren voor jonge weduwen mijn bedrijf ontstaan. Stap voor stap. Altijd door alleen maar de eerste volgende logische stap te zetten. Nooit drie stappen verder denken. Wel voelen en verlangen, groots dromen en blijven vertrouwen dat je komt waar je komen wil. Ook zonder dat het al concreet is wat dat dan zal zijn. Je verlangens kan je voelen. Je dromen kan je visualiseren. En vandaag zet jij de eerste stap in wat logisch en goed voelt. Maak je geen zorgen hoe het ooit goed komt. Het komt goed. Leef vooral vandaag.

Gisteren gaf ik de eerste workshop, helemaal door mijzelf ontworpen. De inhoud volledig afgestemd op jonge weduwen. Wat ik je leer is hoe je kan kiezen voor het leven. Wat je doet is de eerste stap zetten om weer voluit te gaan leven. Want weet je wat de grootste vraag is nadat je weduwe geworden bent? ‘Wie ben ik zonder jou?’ In die vraag ligt iedere uitdaging verborgen en gelijk ook alle stappen die je te zetten hebt.

Na afloop van de workshop schreef een van de deelnemers een recensie die ik met je delen wil. Zij heeft precies ervaren wat jij samen met met de groep en mij door de workshop zal bereiken.

“Vanuit verdriet, dat er helemaal mag zijn, een weg zoeken en vinden die je terug naar jezelf breng, je liefdevolle krachtige zelf. Dat vlammetje heeft iedereen in zich en samen vinden we dat terug”

Dank je wel Ingeborg voor jou hartverwarmende feedback, het maakt me gelukkig dat ik met Krachtvrouwen écht van betekenis voor je kan zijn.

En wat het nog meer bijzonder maakt, is dat de deelnemers van de workshop er allen voor hebben gekozen om vanaf september vier maanden samen aan de slag te gaan. Zo kunnen zij dat wat ze vandaag geleerd hebben en helder hebben gekregen, ondersteund en aangemoedigd door elkaar ook écht gaan toepassen in hun leven. Met de workshop hebben deze deelnemers de eerste stap gezet en gekozen voor het leven. In september starten zij met de training en gaan stap voor stap samen aan de slag om weer voluit te leven. Ik kijk er enorm naar uit met deze enthousiaste deelnemers aan de slag te gaan.

Ben je nieuwsgierig naar de workshop? Er zijn nog plaatsen vrij. Voor meer info en inschrijven klik je op de link https://krachtvrouwen.be/kiezen-voor-het-leven/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *