Ken jezelf

Wat vind je leuk en waar ben je goed in?

Het is iets wat ik voel en als je me vraagt om het te omschrijven moet ik toch wel even nadenken.

Opmerkelijk! ‘Doe wat je leuk vindt en waar je goed in bent’ is namelijk een zin die ik heel regelmatig in mijn mond neem.

Dat je dan weet waar je goed in bent en dat ook kan doen, is eigenlijk wel cruciaal.

In 2019 heb ik daarom een van de meest interessante testen uit mijn leven gedaan: de CliftonStrengths van Gallup.

En wat daaruit is gekomen wist ik onbewust van mezelf, maar ik wist niet dat dit zo belangrijk is om op alle gebieden: werk, gezondheid, relaties en geld – succesvol en gelukkig te zijn.

Het interesseert mij mateloos wie ik ben. Ik kan me niet anders herinnerend dat ik eindeloos geïnteresseerd ben in persoonlijke ontwikkeling.

Veel vrouwen willen niet ouder worden. Ouder worden geeft mij een ultiem gevoel van wijsheid en geluk.

Hoe beter ik mezelf begrijp hoe gelukkiger ik word. Ik wil dus niets liever dan weten wie ik ben en hoe ik de dingen in mijn leven gedaan krijg op een manier die mij en anderen gelukkig maakt.

Dan ben ik gelukkig en draag ik bij aan het geluk van anderen.

Het was Marloes Halmans die mij, toen ik in Frankrijk was voor de business retreat, vroeg de CliftonStrengths test te doen. En wat mij betreft is de test life changing voor mij.

Je kennis en vaardigheden geven een indruk van je capaciteiten, maar pas als je je bewust bent van je aangeboren talenten en deze begrijpt, zal je weten wat er aan de basis ligt van je succes.

En dat weten is voor mij een belangrijke sleutel om met mijn business de volgende stappen te kunnen zetten.

Strategisch en inhoudelijk gezien kan ik toelichten waarom ik tot resultaten ben gekomen de laatste jaren. Maar waarom kan ik wat ik kan en lukt het andere niet. En waarom komen mijn klanten wel tot bepaalde resultaten als zij een programma bij mij volgen maar lukte het hen daarvoor niet.

Al die tijd heb ik gezien dat het niet alleen met strategie, kennis en vaardigheden te maken heeft.

Succes heeft alles te maken met de persoon die je bent. Maar wat is het precies waardoor ik tot het succes komt waar ik van droom en wat uniek is voor mij?

De CliftonStrengths heeft mij het antwoord gegeven.

Ben je nieuwsgierig naar mijn sterktes en hoe ik die doeltreffend inzet voor mijn bedrijf, lees dan de blog MIJN TOP 10 VAN STERKTES erover.